Maak kennis met de mannen van Fosfaatrecht.nu

Nieuwkomers op de Agrarische Schouw; de mannen van Fosfaatrecht.nu!

Vorig jaar stonden ze voor het eerst als standhouder in Park Heremastate. Dat is ze zo goed bevallen dat ze dit jaar ook weer van de partij zijn op de 67e editie van de Agrarische Schouw! Hoog tijd om nader kennis te maken en een kop koffie te drinken. We drinken koffie met Jacob Sieperda, Leon Veltman en Ids Schaap van Fosfaatrecht.nu op hun kantoor in Sint-Nicolaasga.

Op de vraag wat de reden is om de Agrarische Schouw te bezoeken is het antwoord van Leon Veltman van Fosfaatrecht.nu dat er veel bekenden zijn en de gezelligheid overheerst. Voor hen is het belangrijk dat kopers van fosfaatrechten de gezichten zien achter Fosfaatrecht.nu. ‘We zijn handelaren en ook al kun je alles online verkrijgen, we hebben ook rechtstreeks contact met de klant. Via e-mail of telefoon. ‘Op de Agrarische Schouw ontmoeten graag nieuwe klanten die nog geen kennis hebben gemaakt met de transparante werkwijze van Fosfaatrecht.nu op de Agrarische Schouw” aldus Leon.

Online fosfaatrechten aankopen, betrouwbaar?

De werkwijze van Fosfaatrecht.nu is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Via de website worden kopers en verkopers van fosfaatrechten bij elkaar gebracht. Het resultaat: een eerlijke prijs waarbij Fosfaatrecht.nu zorgt voor de volledige afhandeling van de overeenkomst tot registratie bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Fosfaatrechten online kopen, is dat wel betrouwbaar? Bij fosfaatrecht.nu is deze vraag niet onbekend. “Het blijft een drempel voor veel boeren om fosfaatrechten achter de computer te kopen. Dat begrijpen we ook, want het gaat immers om grote bedragen. De online handel maakt de markt echter veel transparanter. Dit in tegenstelling tot het melkquotum tijd.”

Prijsstijging of prijsdaling?

Wat de prijzen van de fosfaatrechten de komende maanden gaan doen? Leon antwoord daarop als volgt: “De fosfaatrechten markt heeft een turbulent eerste jaar achter de rug en dat zag je ook in de prijzen. De markt is meer tot rust gekomen. Wat veel invloed heeft op de prijs is berichtgeving uit de media. Dat doet veel stof opwaaien. Toch heeft de berichtgeving over de afroming van 10% naar 20% op de verhandelde fosfaatrechten tot nu toe nauwelijks invloed gehad op de prijs. Maar zoals bij zoveel marktmechanismes blijft het een vrij spel van vraag en aanbod waardoor de prijs wordt bepaald”.

Meer weten? Bezoek de stand van Fosfaatrecht.nu op donderdag 26 september tijdens de Agrarische Schouw 2019!

Comments are closed.

Agrarische schouw Joure