Nieuwkomer op de Agrarische Schouw: Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma is dit jaar voor het eerst standhouder op de Agrarische Schouw. Hoogste tijd om eens nader kennis te maken met deze nieuwkomer uit Harlingen. We spreken mede-eigenaar Jelmer Bruinsma die samen met zijn vader het bouwbedrijf runt.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma in een notendop

Jelmer staat samen met zijn vader aan het roer van het bouwbedrijf. Maar hoe is het bedrijf gegroeid in de loop der jaren? Jelmer vertelt: “Mijn vader is in 1999 gestart met het bouwbedrijf. In de afgelopen 20jaar zijn we gegroeid. Ze begonnen we met 3 man personeel en werken we momenteel met 45 eigen opgeleide werknemers en daar zijn we trots op! Onze klanten variëren erg. We bouwen steeds vaker stallen voor melkveehouders maar particuliere klanten weten ons ook te vinden. Waar je ons voor kunt inzetten? Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouwhuizen, renovatie aan monumentale panden en bedrijfspanden, het storten van betonvloeren, erfverharding en de bouw van mest- en kuilsilo’s.” De bouwers van Bruinsma zijn met name actief in de regio, zowel in de provincie Friesland als net daarbuiten. “Immers: de afsluitdijk brengt je in een half uurtje in Noord-Holland en ook de eilanden liggen binnen handbereik.” Als we vragen hoe hij de werkwijze van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma omschrijft is het antwoord kort en duidelijk. “Flexibel en geen onzin. Dat is waar we van houden.”

Bouwprojecten

Bouwbedrijf Bruinsma heeft veel bouwkennis in huis. “Binnenkort gaan we van start met het bouwen van een melkveestal in Wolsum. Een nieuwe ligboxstal met een luxe uitstraling door POT- deksel profiel, emissiearm en ruimte voor 100 koeien.” Naast stalbouw zijn ze ook actief in het bouwen van opslag -en bewaarloodsen. Zo hebben ze onlangs een aardappelopslagloods bij Vogels in Firdgum opgeleverd en een tulpenbewaarloods in Pietersierum. “Toch zijn we benieuwd wat de uitkomst en gevolgen zijn van de P.A.S. (Programma Aanpak Stikstof) gaat worden. Maar wij niet alleen, ik kan me voorstellen dat iedereen in de sector toekijkt hoe dit afloopt. Er hangt heel veel van af”, aldus Jelmer.

Trends en ontwikkelingen bouwsector

Als we vragen wat de trends en ontwikkelingen zijn binnen de bouw antwoord Jelmer:
“Wat we tegenwoordig veel vaker zien is Prefab, halffabricaat. Daar zijn wij ook een groot voorstander van. Zo zijn we minder aanwezig op de bouw waardoor we ook minder risico’s kennen, met betrekking tot het weer en veiligheid. We werken daardoor veel meer onder dak, in loodsen of fabrieken.” Jelmer sluit af: “We bezoeken de Agrarische Schouw al jaren. Er hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer. Wat we verwachten? Veel bezoekers en veel bekenden spreken!”

Nieuwsgierig geworden naar de heren van bouwbedrijf Bruinsma? Bezoek de stand van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma (nr. 428) op donderdag 26 september tijdens de Agrarische Schouw 2019! Of bezoek de website.

 

Agrarische Schouw Jelle Bruinsma

Comments are closed.

Agrarische schouw Joure