ORGANISATIE KLAAR VOOR AGRARISCHE SCHOUW 2023

Woensdagavond 27 september om 20:00 uur en donderdag 28 september van 08:30 tot 17:30 is het tijd voor de 69e editie van de Agrarische Schouw in Joure. In beweeglijke tijden voor de agrarische sector, staat deze editie in het teken staan van de vraag: ‘stikstof, politieke koehandel?’

Tijdens de openingsavond in Partycentrum ’t Haske wordt het onderwerp onder de aandacht gebracht in Partycentrum ’t Haske. Abel Kooistra (lijsttrekker BBB Fryslân en beleidsadviseur GGA LTO-Noord), Alex Datema (directeur Food en Agri Rabobank Nederland) en Roy Meijer (NAJK-voorzitter, Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) delen hun standpunt over de stikstofproblematiek onder leiding van avondvoorzitter Robert Ellenkamp (coördinator van regionale vakbladen bij Agrio).

DÉ AGRARISCHE ONTMOETINGSPLEK

Het park Heremastate is 28 september tijdens de Agrarische Schouw podium voor de boer en de nieuwste landbouwinnovaties. Van veevoederbedrijven, silo- en betonleveranciers, banken, advocatenkantoren tot werkkledingleveranciers: de agrarische vakbeurs is dé schakel in Friesland en Noord-Nederland voor ontmoetingen tussen leveranciers en afnemers. Daarnaast kan er kennis worden opgedaan over alles wat met landbouw te maken heeft.

Na de succesvolle editie in 2022 met een recordaantal bezoekers, kijkt de organisatie van de Agrarische Schouw uit naar de 69e editie. “De Agrarische Schouw is dé plek waar waardevolle ideeën en kennis worden opgedaan. Jong en oud delen er tips en helpen elkaar bij vraagstukken. Het is een vakbeurs waar iedereen de taal van de landbouw spreekt”, aldus Ypke Bouwhuis, beursmanager Agrarische Schouw.

DE AGRARISCHE SCHOUW

Al jaren is de Agrarische Schouw een begrip in de agrarische sector. De toonaangevende vakbeurs trekt jaarlijks duizenden bezoekers en er staan gemiddeld zo’n 150 standhouders. Oftewel, genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te inspireren! De openingsavond vindt woensdagavond 27 september plaats om 20:00 uur in Partycentrum ’t Haske, Vegelinsweg 20 in Joure. Entree is gratis.

De Agrarische Schouw vindt op donderdag 28 september plaats rondom Park Heremastate in Joure van 08:30 tot 17:30. Entree is €5,-. Voor kinderen tot 12 jaar is dit gratis.

Comments are closed.

Agrarische schouw Joure