Standhouder van het eerste uur: Akkerman Mechanisatie

Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga is standhouder op de Agrarische Schouw vanaf de allereerste editie. Sinds dag en dauw staan, de machines van Akkerman te pronken op de 3e donderdag van september in Park Heremastate. Hoogste tijd om eens een kopje koffie te drinken met eigenaar Harm van Wijk.

Terug in de tijd

Oprichter van Akkerman Mechanisatie is Jelle Akkerman. Hij begon na de oorlog met melkritten naar de melkfabriek in Scharsterbrug. Al snel wisten boeren uit de omgeving Jelle te vinden voor machineonderhoud. Naast reparatie en laswerkzaamheden volgde de vraag naar trekkers. In 1958 werd het dealerschap van Massey Ferguson (MF) verkregen. Dat dit trekkermerk anno 2020 wordt vertegenwoordigd is duidelijk; de oprit van het bedrijf is nog steeds rood gekleurd.

In de jaren ’50 organiseerde de lokale VVV de eerste editie van de Agrarische Schouw. Sindsdien heeft het mechanisatiebedrijf geen enkele Schouw gemist. In 2004 nam Harm van Wijk het familiebedrijf over en is nu al meer dan 16 jaar het gezicht is. En met veel plezier! Naast dat hij eigenaar is, is hij ook actief als verkoper. Hij spreekt daardoor veel klanten en weet wat er speelt in de branche. Harm van Wijk: “De Agrarische Schouw is een startschot voor het verkoopseizoen. In tegenstelling tot andere beurzen kun je hier écht wat laten zien. Zo zijn we altijd met meerdere trekkers en combinaties op de beursdag aanwezig.”

IJzersterk

Akkerman vertegenwoordigt meerdere A-merk machines. Naast MF verkopen zij onder andere Schuitemaker, Fella ,Giant en Strautman. “Sterke merken waar je op kunt vertrouwen. Dit past goed bij onze goede en eerlijke service”, aldus Van Wijk. Naast de verkoop van deze gerenommeerde merken, hebben zij enkele jaren geleden de panden verbouwd. De werkplaats, kantoren en het magazijn hebben een nieuwe indeling én uitstraling gekregen.

Akkerman & de Agrarische Schouw

“We zijn altijd op de Agrarische Schouw aanwezig om de fijne sfeer, de ongedwongenheid, een hoog reünie gehalte en de mogelijkheid tot presentatie. Nu de Agrarische Schouw - inclusief onze eigen show - niet door kan gaan, is het een gemis voor iedereen. We hopen dat we volgend jaar weer van de partij mogen zijn!”

Nieuwsgierig geworden naar Akkerman Mechanisatie? De koffie staat altijd klaar. Meer informatie vind je op de website.

 

Comments are closed.

Agrarische schouw Joure